Thursday, 28 April 2011

3003 Keinsafan - Kisah-kisah Insan Bertaubat - Siri 3kisah-kisah insan bertaubat yang telah mendapat hidayah atau petunjuk daripada Allah SWT. Siri 3 ini mengungkap kisah-kisah taubat insan-insan sezaman dengan kita seperti Idris Ali Tabrah dari Sudan, Cat Steven atau Yusuf Islam yang juga bekas penyanyi dari England, Refran Bigyalorn dari Cameroon, Issabella Puasso dari Perancis, Wong Kim Hock dari Malaysia dan lain-lain lagi.
Sesungguhnya, setiap titis air mata yang terbit dari relung jiwa keinsafan akan membuka belenggu dan menepis kabus kehidupan untuk menuju taman hidayah. Impian untuk menikmati kehidupan yang diredhai, melahirkan benih kerinduan untuk sentiasa berada di sisiNya. Hanya insan yang bertaubat dan kembali kepada jalan yang benar akan merasakan manisnya kemurnian iman.
Buku ini membuka lembaran sejarah silam, serta menyingkap kisah keinsafan kontemporari, bagi insan yang telah menemui jalan kebenaran. Semoga paparan kisah ini dapat mengetuk kesedaran setiap jiwa yang selalu dalam kealpaan, insya Allah.

No comments:

Post a Comment